Η πόλη μας

Login Form

Who is Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και περί την 4η ώρα του διδακτικού ωραρίου διεξήχθη , η πρώτη απο τις προγραμματισμένες σε κάθε διδακτικό έτος, άσκηση σεισμού για όλο το σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ -Γυμνασίου Μαγούλας.Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.Μια αναφορά τμήματος του σχεδιασμού αυτού , που αφορά τις ενέργειες μαθητών & εκπαιδευτικών κατά την διάρκεια αλλά και το τέλος ενός σεισμού καθώς και στην  διαδικασία εκκένωσης των σχολικών μονάδων της Δ/θμιας Εκπ/σης του συγκροτήματος της Μαγούλας μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ελπίζουμε τις επόμενες φορές να διεξαχθούν με την ίδια επιτυχία οι σχετικές ασκήσεις , βελτιώνοντας την όλη διαδικασία όπου απαιτείται.

«Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες - 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» - Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ? έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Συγκεκριμένα όρισε, ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2017-2018, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 (σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.)

ΑΘΛΟΥΜΑΙ-ΧΑΡΑ   ΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ-Γυμνασίου Μαγούλας ανά τάξεις (για όσα παιδιά είχε εκδοθεί Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ) και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (για το Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλέστηκαν οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας άρχιζε το μέτρημα από την αρχή. (Η διάρκεια της δράσης ορίσθηκε γύρω στα 5 λεπτά).

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίσθηκαν σε ομάδες και έπαιξαν βόλεϋ και μπάσκετ.Το ίδιο έγινε και με τις μαθήτριες.Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις δράσεις αυτές παρουσιάζονται παρακάτω:

AFISA ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 DSC 0660

DSC 0639

DSC 0647

DSC 0649

DSC 0657

DSC 0658

          Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», εν όψει της επικείμενης λειτουργίας - σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα ? της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας έδρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οργανώνει διδακτικές επισκέψεις για όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να ξεναγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στο χώρο που αναμένεται να αναδειχθεί ως το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας, και με τον οποίο κρίνεται απαραίτητο να εξοικειωθούν οι νέοι, ώστε να τον εντάξουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της.

         Το Λύκειό μας διοργάνωσε επίσκεψη για ένα τμήμα της Α? και ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου, λαμβάνοντας ως αφορμή τα μαθήματα της Νεοελληνικής γλώσσας (για την Α?) και της Φιλοσοφίας (για την Β?), στην ουσία όμως ελπίζοντας να ενθαρρύνει εκείνους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το κέντρο πολιτισμού και στους οποίους κυρίως αυτό απευθύνεται. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, εκτός από την ξενάγηση στο ΚΠΙΣΤ συμμετείχαν και σε μια βιωματική δραστηριότητα στα πλαίσια της οποίας «πειραματίστηκαν» μαθαίνοντας την ιστορία του βιβλίου και των βιβλιοθηκών. Ήταν πρόδηλη η σημασία της επίσκεψης αυτής και η ουσιαστική της σύνδεση με όλα τα γνωστικά αντικείμενα και με τους θεμελιώδεις παιδευτικούς στόχους του ελληνικού σχολείου.

.jpg

 Την Τρίτη, 19 Απριλίου, το σχολείο πραγματοποίησε αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του καθιερωμένου περιπάτου του Απριλίου. Οι αγώνες ,διάρκειας δέκα λεπτών έκαστος, περιλάμβαναν καλαθοσφαίριση με ομάδες των τριών ατόμων. Οι Καμπερίδης, Κακοσίμος, Λαζαράκος και οι Χαμζάι, Τσέκερη Άννα και Αντιγόνη νίκησαν για τα αγόρια και τα κορίτσια αντίστοιχα. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά οι καθηγητές που συμμετείχαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και φαίνεται ότι χρειάζονται επειγόντως προπόνηση.

_αγωνες.jpg

       Την Τρίτη, 15 Μαρτίου, οι μαθητές είχαν διαφορετικούς προορισμούς. Οι ομάδες θετικών σπουδών της Β΄τάξης  και Γ΄τάξης και των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ΄τάξης κατευθύνθηκαν προς την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ενώ αυτές των ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄και Γ΄τάξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, οι μαθητές της Α΄Λυκείου επισκέφτηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα.

       Με στόχο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μελλοντικών αποφοίτων οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα τμήματα και τη λειτουργία κάθε σχολής. Συγκεριμένα, οι μαθητές στο Πολυτεχνείο ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια Χημικών Μηχανικών και Ρομποτικής, ενώ στο Πάντειο περιηγήθηκαν στη βιβλιοθήκη και παρακολούθησαν μάθημα Κοινωνιολογίας. Στην Πλάκα, αρχικά οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω στην σχέση του παραδοσιακού ανθρώπου με τη μουσική στα πλαίσια της επίσκεψης στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων του «Φοίβου Ανωγιαννάκη» κι έπειτα ενημερώθηκαν για την παραδοσιακή εργασία στα πλαίσια της έκθεσης «Άνθρωποι και Εργαλεία» στο κτήριο της Οδού Πανός.