Η πόλη μας

Login Form

Who is Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 επισκέπτες και κανένα μέλος

          Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η Α΄τάξη ξεκίνησε για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων ενώ η Β΄και Γ΄τάξη επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη, στην Αθήνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης τάξης ξεναγήθηκαν στις αίθουσες με αρχαιολογικούς θησαυρούς της κλασική εποχής, της δευτέρας είδαν από κοντά έργα τέχνης της βυζαντινής εποχής και της τρίτης ήρθαν σε επαφή με κείμενα και ιστορικά κειμήλια της νεότερης ιστορίας μας. Μετά τη ξενάγηση όλοι δώσαμε ραντεβού στο Σύνταγμα για μια σύντομη βόλτα προτού πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

_μουσειο.jpg

Η ομάδα ερευνητικής εργασίας Α Λυκείου με θέμα τη "Διατροφή Εφήβων" πραγματοποίησε σήμερα τη τρίτη κατά σειρά δράση της με θέμα την αξία του πρωινού και παράλληλα παρουσίασε προτάσεις υγιεινού φαγητού στο σχολείο. Για τρεις συνεχόμενες Τετάρτες τα παιδιά ετοίμασαν μπάρες δημητριακών, σπιτικό κέικ, φρουτοσαλάτα, φρεσκοστημένη πορτοκαλάδα, γιαούρτι με μέλι, ξηρούς καρπούς και δημητριακά τα οποία ήταν διαθέσιμα με πολύ μικρό αντίτιμο σε όλους τους μαθητές (Γυμνασίου και Λυκείου) για τα 4 πρώτα διαλείμματα. Η ιδέα άρεσε σε όλους, μαθητές και καθηγητές αλλά περισσότερο χάρηκαν τα παιδιά της ομάδας διατροφής που ετοίμασαν και πραγματοποίησαν αυτή τη διαφορετική αλλά υγιεινή δράση.ααααα

          Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», εν όψει της επικείμενης λειτουργίας - σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα – της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας έδρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οργανώνει διδακτικές επισκέψεις για όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να ξεναγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στο χώρο που αναμένεται να αναδειχθεί ως το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας, και με τον οποίο κρίνεται απαραίτητο να εξοικειωθούν οι νέοι, ώστε να τον εντάξουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της.

         Το Λύκειό μας διοργάνωσε επίσκεψη για ένα τμήμα της Α’ και ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου, λαμβάνοντας ως αφορμή τα μαθήματα της Νεοελληνικής γλώσσας (για την Α’) και της Φιλοσοφίας (για την Β’), στην ουσία όμως ελπίζοντας να ενθαρρύνει εκείνους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το κέντρο πολιτισμού και στους οποίους κυρίως αυτό απευθύνεται. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, εκτός από την ξενάγηση στο ΚΠΙΣΤ συμμετείχαν και σε μια βιωματική δραστηριότητα στα πλαίσια της οποίας «πειραματίστηκαν» μαθαίνοντας την ιστορία του βιβλίου και των βιβλιοθηκών. Ήταν πρόδηλη η σημασία της επίσκεψης αυτής και η ουσιαστική της σύνδεση με όλα τα γνωστικά αντικείμενα και με τους θεμελιώδεις παιδευτικούς στόχους του ελληνικού σχολείου.

.jpg

 Την Τρίτη, 19 Απριλίου, το σχολείο πραγματοποίησε αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του καθιερωμένου περιπάτου του Απριλίου. Οι αγώνες ,διάρκειας δέκα λεπτών έκαστος, περιλάμβαναν καλαθοσφαίριση με ομάδες των τριών ατόμων. Οι Καμπερίδης, Κακοσίμος, Λαζαράκος και οι Χαμζάι, Τσέκερη Άννα και Αντιγόνη νίκησαν για τα αγόρια και τα κορίτσια αντίστοιχα. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά οι καθηγητές που συμμετείχαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και φαίνεται ότι χρειάζονται επειγόντως προπόνηση.

_αγωνες.jpg

       Την Τρίτη, 15 Μαρτίου, οι μαθητές είχαν διαφορετικούς προορισμούς. Οι ομάδες θετικών σπουδών της Β΄τάξης  και Γ΄τάξης και των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ΄τάξης κατευθύνθηκαν προς την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ενώ αυτές των ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄και Γ΄τάξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, οι μαθητές της Α΄Λυκείου επισκέφτηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα.

       Με στόχο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μελλοντικών αποφοίτων οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα τμήματα και τη λειτουργία κάθε σχολής. Συγκεριμένα, οι μαθητές στο Πολυτεχνείο ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια Χημικών Μηχανικών και Ρομποτικής, ενώ στο Πάντειο περιηγήθηκαν στη βιβλιοθήκη και παρακολούθησαν μάθημα Κοινωνιολογίας. Στην Πλάκα, αρχικά οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω στην σχέση του παραδοσιακού ανθρώπου με τη μουσική στα πλαίσια της επίσκεψης στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων του «Φοίβου Ανωγιαννάκη» κι έπειτα ενημερώθηκαν για την παραδοσιακή εργασία στα πλαίσια της έκθεσης «Άνθρωποι και Εργαλεία» στο κτήριο της Οδού Πανός.