Η πόλη μας

Login Form

Who is Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:   «ΜΑΘΗΤΟ- ΤΥΠΟΣ» - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το σχολικό έτος 2018-2019 , το σχολείο μας πραγματοποιεί , σε συνέχεια αντίστοιχου περσινού , Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο : "Μαθητό-τυπος".Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Λυκείου Μαγούλας.Κατασκευή Ιστολόγιου. Επικαιροποίηση και Διασύνδεσή του με την ιστοσελίδα του σχολείου.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν (35) συνολικά μαθητές & μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης (15 αγόρια και 20 κορίτσια) και (03) εκπαιδευτικοί.Υπεύθυνη και Συντονίστρια του Προγράμματος είναι η κ. Λουπάκη κλ. ΠΕ02.Επίσης συμμετέχουν στο Πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί κ. Παλυβού Νάγια κλ. ΠΕ02 και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αργυρίου Αντώνης κλ. ΠΕ04.02.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις  αναλυτικές δράσεις του Προγράμματος , αλλά και άλλες πληροφορίες για τις δραστηριότητες των μαθητών & μαθητριών του σχολείου για τα δρώμενα εκτός του Προγράμματος , μπορείτε να βρείτε στο σχετικό ιστολόγιο , πατώντας  ΕΔΩ

Ομορφαίνω τον χώρο μου ....ζωγραφίζοντας τους τοίχους του σχολείου μου!!!

20190228 090954 1

20190227 114509 2

 20190227 113825 3

20190227 113613 4

20190227 113647 5

 Την Τρίτη, 19 Απριλίου, το σχολείο πραγματοποίησε αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του καθιερωμένου περιπάτου του Απριλίου. Οι αγώνες ,διάρκειας δέκα λεπτών έκαστος, περιλάμβαναν καλαθοσφαίριση με ομάδες των τριών ατόμων. Οι Καμπερίδης, Κακοσίμος, Λαζαράκος και οι Χαμζάι, Τσέκερη Άννα και Αντιγόνη νίκησαν για τα αγόρια και τα κορίτσια αντίστοιχα. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά οι καθηγητές που συμμετείχαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και φαίνεται ότι χρειάζονται επειγόντως προπόνηση.

_αγωνες.jpg

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και περί την 4η ώρα του διδακτικού ωραρίου διεξήχθη , η πρώτη απο τις προγραμματισμένες σε κάθε διδακτικό έτος, άσκηση σεισμού για όλο το σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ -Γυμνασίου Μαγούλας.Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.Μια αναφορά τμήματος του σχεδιασμού αυτού , που αφορά τις ενέργειες μαθητών & εκπαιδευτικών κατά την διάρκεια αλλά και το τέλος ενός σεισμού καθώς και στην  διαδικασία εκκένωσης των σχολικών μονάδων της Δ/θμιας Εκπ/σης του συγκροτήματος της Μαγούλας μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ελπίζουμε τις επόμενες φορές να διεξαχθούν με την ίδια επιτυχία οι σχετικές ασκήσεις , βελτιώνοντας την όλη διαδικασία όπου απαιτείται.

          Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», εν όψει της επικείμενης λειτουργίας - σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα ? της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας έδρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οργανώνει διδακτικές επισκέψεις για όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να ξεναγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στο χώρο που αναμένεται να αναδειχθεί ως το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας, και με τον οποίο κρίνεται απαραίτητο να εξοικειωθούν οι νέοι, ώστε να τον εντάξουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της.

         Το Λύκειό μας διοργάνωσε επίσκεψη για ένα τμήμα της Α? και ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου, λαμβάνοντας ως αφορμή τα μαθήματα της Νεοελληνικής γλώσσας (για την Α?) και της Φιλοσοφίας (για την Β?), στην ουσία όμως ελπίζοντας να ενθαρρύνει εκείνους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το κέντρο πολιτισμού και στους οποίους κυρίως αυτό απευθύνεται. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, εκτός από την ξενάγηση στο ΚΠΙΣΤ συμμετείχαν και σε μια βιωματική δραστηριότητα στα πλαίσια της οποίας «πειραματίστηκαν» μαθαίνοντας την ιστορία του βιβλίου και των βιβλιοθηκών. Ήταν πρόδηλη η σημασία της επίσκεψης αυτής και η ουσιαστική της σύνδεση με όλα τα γνωστικά αντικείμενα και με τους θεμελιώδεις παιδευτικούς στόχους του ελληνικού σχολείου.

.jpg