Η πόλη μας

Login Form

Who is Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δείτε εδώ , μια πολύ χρήσιμη & ενημερωτική δημοσίευση απο την  εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" , την οποία αναδημοσιεύουμε απο την ιστοσελίδα  http://www.proson.gr  για τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ζήτηση στην σημερινή εποχή , μετά απο έρευνες διαφόρων φορέων.

Μια παρουσίαση του Τεχνικού Διευθυντού τηε Εταιρείας Πληροφορικής Altec....για να την δείτε πατήστε εδώ


Πηγή : sep4u.gr

Καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν κατά τις φετινές εξετάσεις στο Αστυνομικές Σχολές, αλλά η φοίτησή τους θα ξεκινήσει μετά από δύο ακαδημαικά έτη, δηλαδή το ακαδημαϊκό έτος 2015?2016.

Διαβάστε περισσότερα: Ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές.

Είναι το Πανεπιστήμιο πάντα ο σωστός δρόμος;

Πολλοί θεωρούν ότι μετά το λύκειο το αμέσως επόμενο-φυσιολογικό-στάδιο είναι να πάει το παιδί στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτός όμως ο σωστός δρόμος για όλους; Μήπως, αντίθετα, αποτελεί πηγή άγχους και ανησυχίας γιατί οι επιλογές τους δεν είναι οργανωμένες;

Με τα παιδιά να αλλάζουν αρκετές φορές προτιμήσεις ως προς αυτό που θέλουν να κάνουν και να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους σαν μη-παραδοσιακούς φοιτητές, πολλοί αρχίζουν να αναρωτιούνται αν όντως το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για έναν φοιτητή που τελειώνει το σχολείο, τουλάχιστον το πανεπιστήμιο με την μορφή που έχει τώρα.

Οι φοιτητές επηρεάζονται περισσότερο από εκπαιδευτικά ταξίδια, πρακτικές και λιγότερο από τα στεγνά μαθήματα στα αμφιθέατρα. Επίσης, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στο κόστος ή στις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η φοίτηση στο πανεπιστήμιο.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε έξω από το σύστημα διαβάστε και το πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο Bypassing College? Ideas on Learning Outside the System που αναφέρεται στο βιβλίο του Dale Stephens, με τίτλο Hacking Your Education. Η παραπομπή: εδώ

                                                                                                    πηγή: sep4u.gr

Μεγάλοι κερδισμένοι από τις τάσεις που προβλέπει πως θα έχουν διαμορφωθεί το 2020 στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) φαίνεται πως θα είναι οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και οι τεχνολόγοι, καθώς και τα συναφή με αυτές τις ειδικότητες.

Διαβάστε περισσότερα: Τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα